Tot en met 30 april 2004 was ik werkzaam bij National Starch and Chemical te Zutphen .

Een fabriek in IndustrieŽle lijmen, in het begin als Produktie voorman, de laatste jaren als Technisch Laborant op het Technical Service Lab, daar deed ik o.a. testen en lijmproeven met hoofdzakelijk papier en karton voor b.v. verpakkingen en etikettering, wat de verpakking betreft ging het hier b.v. om kauwgum tot kartonnen containers en wat betreft labeling ging het om etiketten op glas en kunststof met toepassingen van conserven tot bier en schoonmaakartikelen, onze klanten zaten over de hele wereld.

Omdat de produktie in Zutphen opgeheven werd en verplaatst naar zusterbedrijven in heel Europa, kwamen er ruim 40 personen zonder werk, mij is toen gevraagd of ik gezien mijn leeftijd geen plaats wilde maken voor een jonger iemand, nou, daar keek ik even raar tegen aan maar thuisgekomen werd mij gezegd door Hetty : "Meteen doen!" dus nu beschik ik over een zee van vrije tijd maar kan daar goed mee omgaan.

Klik hier op voor een link naar enige foto's van mijn afscheids etentje. 

Hier de link naar de foto's van de sloop van het bedrijf....

 

Hier rechts een overzicht van het hele bedrijf, toen nog NSC, later was het van ICI en nu is het eigendom van Henkel maar de produktie is overgebracht naar Polen, het Technisch lab waar ik de laatste jaren werkzaam was is wel in Zutphen gebleven en staat op de Stoven (nieuw industrie terrein).
Nu staat op deze plek een hele nieuwe wijk!
Hierboven staat een link naar de foto's over de sloop van het bedrijf

Foto 1998